Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La crème pâtissière
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 150 g de lait
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 2 œufs moyens (53-63 g)
- 15 g de fécule de maïs
- 50 g de sucre en poudre
La génoise
- 4 œufs moyens (53-63 g)
- 140 g de sucre en poudre
- 140 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La crème légère
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
La compote de rhubarbe
- 250 g de rhubarbe, coupée en morceaux
- 80 g de sucre roux
Le montage
- 70 g de chocolat blanc, fondu
- 250 g de fraises, coupées en deux
- quelques feuilles de menthe fraîche
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1555 kJ / 372 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 53.5 g
- Vetten
- 14 g
Alternatieve recepten
Bavarois aux fraises
6h 25 min
Saint-honoré - Bruno Dinel
2h 20min
Dacquoise aux framboises
2h
Charlotte aux fraises
3h 35 min
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1h
Fraisier
12hod. 45min
Opéra
24h
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Bavarois aux trois chocolats
15h
Royal au chocolat
3h 30 min.
Génoise aux fraises et son coulis
1h 15 min.
Crème diplomate aux fruits
1h