Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Le fondant blanc (la veille)
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
La pâte à choux (le jour même)
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
Le crémeux caramel
- 100 g de sucre en poudre
- 115 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 60 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 250 g de mascarpone
Le glaçage caramel
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 10 g de beurre demi-sel
- eau (5-10% du poids du fondant blanc en eau)
- Voeding
- per 1 pièce
- Calorieën
- 1820 kJ / 433.9 kcal
- Eiwitten
- 4.3 g
- Koolhydraten
- 47.6 g
- Vetten
- 25.3 g
Alternatieve recepten
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4h
Crème pâtissière
15min
Mille-feuille de crêpes dentelle, sauce au caramel
12h
Crème brûlée à l’abondance
3h
Choux aux fruits confits
2sa
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Eclairs aux fruits rouges
12h
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Choux à la crème et aux fraises
1h 15min
Crème brûlée
2h 40min
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 godz. 45 min