Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La crème paris-brest
- 300 g de lait
- 3 œufs
- 30 g de sucre en poudre
- 30 g de farine de blé
- 200 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
La brioche au chocolat
- 170 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 470 g de farine, et un peu pour fariner
- 40 g de sucre en poudre
- 30 g de cacao en poudre
- 4 œufs, dont 1 battu
- ½ c. à café de sel
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 50 g de pralin
- 40 g de sirop de sucre de canne
Le montage et les finitions
- 80 g de pralin
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2869.7 kJ / 687.6 kcal
- Eiwitten
- 15.9 g
- Koolhydraten
- 66.5 g
- Vetten
- 38.8 g
- Vezels
- 3.5 g
Alternatieve recepten
Eclair au chocolat
1h 15min
Galette des Rois à la frangipane
2h
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Eclairs fraises-chocolat blanc
24u.
Paris-brest en bouchée
2h 35min
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12 Std.
Merveilleux au chocolat
2 Std. 45 Min
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Paris-brest
3h 10min
Trianon
3 Std.
Tarte tropézienne
3 Std.
Gâteau mousse au praliné
13h