Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La crème paris-brest
- 300 g de lait
- 3 œufs
- 30 g de sucre en poudre
- 30 g de farine de blé
- 200 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
La brioche au chocolat
- 170 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 470 g de farine, et un peu pour fariner
- 40 g de sucre en poudre
- 30 g de cacao en poudre
- 4 œufs, dont 1 battu
- ½ c. à café de sel
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 50 g de pralin
- 40 g de sirop de sucre de canne
Le montage et les finitions
- 80 g de pralin
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2869.7 kJ / 687.6 kcal
- Eiwitten
- 15.9 g
- Koolhydraten
- 66.5 g
- Vetten
- 38.8 g
- Vezels
- 3.5 g
Alternatieve recepten
Praliné chocolat-noisette
1h
Napolitain
73 Std. 40 Min
Croustillant chocolat-framboise
16h
Croquant au chocolat
16h 20min
Paris-brest
3h 10min
Roulé de speculoos au chocolat
2u. 50min
Entremets aux deux chocolats
35 min
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8u.
Eclair au chocolat
1h 15 min
Gâteaux moelleux fourrés au lait
1h 30min
Gâteau mousse au praliné
13u.
Gâteau aux 3 chocolats
2 godz. 55 min