Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 700 g wody
- 2 gałązki tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 10-15 g)
- 550 - 600 g cielęciny, gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 300 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
- 200 g pora, tylko białej części, pokrojonego w 5 mm plastry
- 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 20 g masła
- 15 g mąki pszennej
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1068 kJ / 255 kcal
- Eiwitten
- 34.3 g
- Koolhydraten
- 14.5 g
- Vetten
- 9 g
- Vezels
- 5.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1 godz. 15 min
Klopsy królewieckie
2h 10min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 Min
Polędwica wołowa z warzywami
1 Std. 50 Min
Pilaw cielęcy
1h 45min
Gulasz z udźca indyka
1h 25min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1h 20min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1h 25min
Ragout z jagnięciny
1h 10min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 Min