Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 ząbki czosnku
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 g jagnięciny, pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
- 250 g białego wytrawnego wina
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
- 70 g koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
- 200 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na kawałki
- 200 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 10 cebulek perłowych, marynowanych
- 200 g wody
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1231 kJ / 294 kcal
- Eiwitten
- 26.9 g
- Koolhydraten
- 23.7 g
- Vetten
- 9.2 g
- Vezels
- 8.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Wołowina z pieczarkami
30 min
Ragout z jagnięciny
1h 10min
Gulasz z udźca indyka
1h 25min
Gulasz wołowy z papryką
1h 25min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50 Min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 Min
Gulasz cielęcy
1h 15min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 Std.
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1h 10min