Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g wędzonego boczku, pokrojonego w drobną kostkę
- 400 g ziemniaków, obranych, pokrojonych na kawałki
- 150 g pora, pokrojonego w krążki
- 20 g oliwy z oliwek
- 800 g filetów rybnych, różnego rodzaju, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)
- sól, do przyprawienia filetów rybnych
- pieprz czarny, mielony, do przyprawienia filetów rybnych
- 750 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 10 g sosu rybnego
- ¼ łyżeczki szafranu, pręcików
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1685 kJ / 403 kcal
- Eiwitten
- 27.1 g
- Koolhydraten
- 14.7 g
- Vetten
- 10.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 Std. 10 Min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Bulion rybny
1h
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min
Małże z bazyliowym sosem
35 min
Chowder z ryb słodkowodnych
1h 30min
Purée z kapusty i kasztanów
35 min
Krupnik z grzybami
45 min
Żur z klopsikami na Varomie
1h
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45 min
Zupa rybna z warzywami
45 min