Compatibele versies
Sweetcorn fritters with chilli jam and avocado cream
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chilli jam
- 400 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (approx. 3 cm)
- 3 tsp dried chilli flakes
- 200 g white sugar
- 100 g apple cider vinegar
- 80 g water
Avocado cream
- 1 avocado, flesh only
- 50 g sour cream
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
Sweetcorn fritters
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 10 sprigs fresh chives
- 70 g chickpea (besan) flour
- 30 g gluten free cornflour
- 2 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- ½ tsp paprika
- ½ tsp salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 2 eggs, separated
- 120 g water
- 400 g canned corn kernels, drained (approx. 250 g after draining)
- 200 g feta cheese, cut into pieces (approx. 5 mm)
- olive oil, for frying
- watercress, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3322.7 kJ / 791.1 kcal
- Eiwitten
- 19.4 g
- Koolhydraten
- 78.6 g
- Vetten
- 42.8 g
- Verzadigd vet
- 15 g
- Vezels
- 12.4 g
- Natrium
- 1199.2 mg
Alternatieve recepten
Pumpkin risotto with bacon
40 min
Stewed apples with walnut crumble topping
25min
ANZAC biscuits
40 min
Broccoli salad
10 Min
Coleslaw
10 Min
Vegetarian sausage rolls
40 min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30min
Kumara fritters with sour cream and chilli sauce
25min
Quick beetroot relish
40 min
Chocolate self-saucing pudding
50min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1h 15min