Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g vegetable oil, plus extra for greasing
- 350 g basmati rice, washed and drained
- 700 g water, boiling
- 100 g onions, quartered
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- 3 Kashmiri dried chillies
- 4 cloves, whole
- 1 cinnamon stick
- 4 cardamom pods
- 6 black peppercorns
- 1 tsp cumin seeds
- 500 g chicken thighs, boneless and skinless, diced (2.5 cm)
- 150 g ripe tomatoes, quartered
- 120 g plain yoghurt
- 2 tsp fine sea salt
- 5 g fresh coriander leaves, chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1400 kJ / 335 kcal
- Eiwitten
- 26.6 g
- Koolhydraten
- 19.3 g
- Vetten
- 16.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken in Yoghurt
1h
Chicken Jalfrezi
1h
Butter Chicken
50 min
Kofta Curry
1 Std. 10 Min
Lamb Rogan Josh
1h 45 min
Mardi Gras Meatballs
1h 5min
Beef Madras
1h 30 min
Chicken Saag
50 min
Lamb Keema with Peas
1h
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15 min
Cape Malay Chicken Curry
1h