
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Balti Paste
- 280 g fresh coriander leaves and stalks, cut in pieces
- 2 fresh red chillies halved, deseeded
- 15 garlic cloves
- 40 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 150 g onions quartered
-
60
g vegetable oil
of 60 g ghee - 3 Tbsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 120 g tinned chopped tomatoes
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp sugar
- 2 tsp garam masala
- 120 g water
Curry
- 1 Tbsp vegetable oil for frying
- 1 Tbsp cumin seeds
-
½
chicken stock cube (for 0.5 l) crumbled, to taste
of ½ tsp chicken stock paste, homemade - 150 g water hot
- 500 g chicken breasts skinless, sliced (2 cm)
- 50 g onions sliced (1 cm)
- 70 g red peppers diced (2 cm)
- 1 - 2 fresh green chillies sliced (1 cm), to taste
- 200 g button mushrooms sliced (5 mm)
- 1 tsp lemon juice or to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 310.5 kcal / 1299 kJ
- Eiwitten
- 29.5 g
- Vetten
- 17.9 g
- Koolhydraten
- 10.2 g
- Vezels
- 3.9 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Natrium
- 145 mg