Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs moyens (53-63 g)
La garniture
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 80 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 250 g de lait
- 25 g de fécule de maïs
- 35 g de beurre doux, à température ambiante
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 - 40 g de Grand Marnier®, à ajuster en fonction des goûts
- 75 g de fruits confits variés, en petits morceaux
- 30 g de sucre glace maison
- Voeding
- per 1 pièce
- Calorieën
- 821 kJ / 197 kcal
- Eiwitten
- 3.9 g
- Koolhydraten
- 17.4 g
- Vetten
- 12.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6 godz.
Profiteroles au caramel
13 godz.
Framboisier
1h
Beignets aux pommes
1 Std. 20 Min
Choux amarena
1 Std. 25 Min
Paris-brest en bouchée
2 godz. 35 min
Mini-saint-honoré
2hod.
Chouquettes à la crème pralinée
2 Std. 15 Min
Cheesecake vanille-fraise sans cuisson
4 Std. 45 Min
Choux vanille-framboise
2h 30min
Tarte aux pommes bouquet de roses
4 Std. 30 Min
Eclairs comme un Paris-Brest
1 Std. 40 Min