Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Quinoa and spelt crackers
- ½ tsp dried thyme
- 100 g white quinoa
- 100 g spelt flour
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g water
- 50 g macadamia oil
- 25 g linseeds (flaxseeds)
- 45 g sesame seeds
- ½ tsp salt
Hommus
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 60 g sun-dried tomatoes
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 20 g lemon juice, (approx. ½ lemon)
- 50 g tahini
- ½ tsp salt
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch paprika, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2187.3 kJ / 520.7 kcal
- Eiwitten
- 13.6 g
- Koolhydraten
- 50.9 g
- Vetten
- 27.5 g
- Verzadigd vet
- 3.6 g
- Vezels
- 9.5 g
- Natrium
- 762.1 mg
Alternatieve recepten
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5min
Chunky basil pesto dip
10min
Spiced labne with pumpkin and rocket salad
13u.
Stuffed butternut pumpkin with feta
1h 50 min
Falafel with beetroot hommus
20 Min
Capsicum and sun-dried tomato dip
5min
Hommus
15 Min
Jewelled quinoa salad
1h 35 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 godz. 20 min
Za'atar seasoning
5min
Fermented beetroot and apple salsa
72h
Oatcakes with Moroccan hommus
50min