Moeders, grootmoeders, zussen en echtgenotes vieren!

We laten onze moeders zien hoeveel we ze waarderen met ontbijt op bed, lunches in restaurants, bloemen, kaarten en bonbons. Over de hele wereld kan Moederdag vieren er echter een beetje anders uitzien!

Verras moeder met mooie traktaties met een bloemrijke twist

Brazilië

Moederdag, of Dia Das Mães, is een belangrijke feestdag in Brazilië. Het wordt zelfs beschouwd als de tweede grootste feestdag na Kerstmis! De dag vindt elk jaar plaats in mei en bestaat uit een groot feest voor meerdere generaties, waarbij moeders, grootmoeders, tantes en zussen betrokken zijn. Omdat Brazilië bekend staat om zijn kleurrijke carnavals en feesten, is een grote familiebarbecue een populaire manier om deze speciale dag te vieren! Gegrild vlees, levendige salades, groenten, rijst en bonen worden waarschijnlijk allemaal geserveerd op een Braziliaanse Moederdagbarbecue, met Brigadeiro (Braziliaanse Fudge Ballen) als dessert.

Geniet van een levendige barbecue

Zweden

De oorsprong van moederdagvieringen in Zweden gaat terug tot 1919, toen de schrijfster Cecilia Bååth-Holmberg het initiatief nam tot een voorstel voor een jaarlijkse dag ter ere van moeders. Haar voorstel had succes, en er werd een brochure uitgebracht met richtlijnen voor het vieren van de speciale dag, bekend als Mors Dag. De suggesties waren gericht op kinderen en echtgenoten en omvatten het begroeten van moeder in de ochtend met een lied, het op zich nemen van alle huishoudelijke taken om moeder rust te geven, en het houden van een kleine ceremonie in de avond om een welgemeend "dank je wel" te zeggen.

Maak een Scandinavisch feestmaal klaar

Hartvormige traktaties

Przysmaki od serca

Kun je niet beslissen wat je moeder dit jaar voor Moederdag moet geven? Draag bij twijfel je hart op je mouw! Hartvormig eten is een geweldige manier om mama te laten zien dat je van haar houdt.

Verspreid de liefde met dit recept

Thailand

Moederdag in Thailand is een ongelooflijk speciale gelegenheid met een fascinerende geschiedenis:

•Vanaf 1950 werd Moederdag in Thailand gevierd op 15 april. In 1976 werd het echter verplaatst naar 12 augustus om de verjaardag van koningin Sirikit, de koningin-moeder van Thailand, te herdenken.
•Moederdag is een nationale feestdag in Thailand. Om dit te vieren versieren de mensen hun huizen en werkplekken met kleurrijke lichtjes, versieringen en portretten van de koningin-moeder.
•Een ander belangrijk element van Moederdag is het bedanken van de boeddhistische monniken van het land. Aan het begin van de dag worden ceremonies gehouden en de plaatselijke bevolking geeft offers van voedsel en andere kleine geschenken.
•Een traditioneel geschenk is jasmijn - een prachtige bloem die wordt gezien als symbool van zuiverheid en zachtheid en wordt geassocieerd met moederschap.

Lekkere traktaties voor een Thaise Moederdag viering

Meer inspiratie nodig? Ontdek meer recepten om Moederdag te vieren!

Vier moeder