Betrek de kinderen

Thuis zijn kan een uitdaging zijn voor zowel ouders als kinderen. Geduld, ontspanning en veel creativiteit zijn dan essentiële ingrediënten om plezier te hebben, te leren en gestimuleerd te blijven.

Begin met een kookwedstrijd

Daag de kinderen uit voor een kookwedstrijd. Laat elk kind een gerecht bereiden en de ouders kunnen dan de jury zijn. Maak met een houten lepel, papier en plakband een stemsysteem met cijfers of smileys. Het gerecht dat het lekkerste smaakt en er het mooiste uitziet, wint!

Kleine Masterchefs

Let's play with Thermomix®

Houden uw kinderen net als u van koken en staan ze steeds te springen om een handje te kunnen helpen? Neem dan zeker een kijkje op onze e-shop waar er tal van leuke tools zijn om ze bij de voorbereidingen te betrekken: koekjespers, uitsteekvormen, decoratiepen,….

Want koken is plezier maken!

Vlug naar de e-shop

Pony's of superhelden?

Kinderen houden van dingen die ‘out of the box’ zijn of die de regels overtreden! Waarom geen picknick houden in de woonkamer? Laat de kleintjes zich verkleden of haal er hun favoriete speelgoed bij: Spiderman, Batman, prinsessen of pony's. Leg dan gewoon een grote picknickdeken op de vloer en geniet ervan!

Picknick in huis met superhelden

Vieruurtje in een fort

Geen gist? Geen probleem!

Willen uw kinderen thuis brood bakken, maar hebt u geen gist meer? Er zijn veel mogelijkheden om zelf gist te maken. Oud deeg, zuurdesem, rijsmiddel, platte broden... Lees ons artikel om meer te weten te komen!

Maak uw eigen gist

Blijf altijd in beweging

Stel een fysieke activiteitenroutine op om energie te verbruiken. Alles is mogelijk: dansen, choreografieën bedenken, pirouette's maken, speelgoed van de vloer oprapen en zelfs het huis schoonmaken. Ga de uitdaging ‘vul de voorraadkast en ruim hem op’ samen met de kinderen aan:

• Haal alles uit de kast en organiseer alles per categorie (ingeblikte producten, kruiden, granen, conserven, bakken,…).
• Indien gewenst kunt u de planken met papier bekleden.
• Vul de voorraadkast met zelfgemaakte ingrediënten.
• Gebruik luchtdichte potten en bakjes, bij voorkeur transparant, om koekjes, granola, confituur en andere te bewaren.
• Druk thuis etiketten af om de potten te labelen.

Vul de voorraadkast

Kneden, vormgeven en snijden

Maak een eenvoudig deeg, laat de kleintjes het uitrollen, snij het in leuke vormen en versier het. Maak vervolgens foto's van de gemaakte koekjes om deze met familie en vrienden te delen.

Recept zoet kruimeldeeg