Ontdek onze broodselectie

Broden en broodjes, glutenvrij of gearomatiseerd, onze schat aan recepten heeft ze allemaal! Het kneden en het bakken van brood thuis is zo gemakkelijk dat u voor u het weet dit als een routine doet.

Onze voorkeur van broden

Glutenvrij brood

Elke morgen vers brood

Het bakken van vers brood voor het ontbijt kan een beslissing zijn van het laatste moment wanneer je deeg klaar hebt in de koelkast. Gebruik de helft van de hoeveelheid gist en bewaar het met een geoliede huishoudfolie bedekte deeg in de koelkast gedurende meer dan 3 dagen. Een trage, koude rijstijd geeft nog meer smaak aan het brood. Neem ´s morgens voldoende deeg voor de broodjes (ongeveer 50 g elk). Met gebloemde handen vorm het deeg in balletjes; houd het deeg luchtig en laat de balletjes kort rijzen terwijl u de oven voorverwarmd tot 180-200°C. Bak gedurende 15 tot 18 minuten en geniet van heerlijk, verse broodjes tijdens het ontbijt.

Ontbijtbrood

Het deeg laten rijzen

De beste omgeving voor het rijzen van deeg is gewoonlijk een tochtvrije plaats met een temperatuur tussen 24 en 27°C. Bij koud weer, of voor smaakvolle brioche broden, creëer optimale rijsvoorwaarden door het deeg in de Varoma te plaatsen en de gistingmodus TM6® te gebruiken.

Broden vanuit heel de wereld

Snelle tips

Maak u eigen bloem: maal hele granen in uw Thermomix® om een variëteit aan volkorenbloem te creëren voor het bakken van uw broden.
Invoegtoepassingen: voeg ingrediënten toe zoals rozijnen, noten, geraspte kaas of olijven na het kneden en kneed opnieuw gedurende enkele seconden zodat de ingrediënten zich goed in de bloem mengen.
Het testen van deeg: om te testen of het deeg goed rijst, druk zacht met uw vingertop. De inkeping moet traag verdwijnen. Indien het deeg snel opveert, dan heeft het niet voldoende gerezen. Indien de inkeping blijft, dan heeft het deeg te hard gestegen. Te hard gestegen brood zal niet meer rijzen in de oven maar zal wel zijn smaak behouden.
Gedaan? Verwijder het brood uit de oven en tik op de bodem. Indien het hol klinkt, dan is het voldoende gebakken.

Gearomatiseerd brood