Broden en broodjes, glutenvrij of gearomatiseerd, onze schat aan recepten heeft ze allemaal! Het kneden en het bakken van brood thuis is zo gemakkelijk dat u voor u het weet dit als een routine doet.
Maak u eigen bloem: maal hele granen in uw Thermomix® om een variëteit aan volkorenbloem te creëren voor het bakken van uw broden.
Invoegtoepassingen: voeg ingrediënten toe zoals rozijnen, noten, geraspte kaas of olijven na het kneden en kneed opnieuw gedurende enkele seconden zodat de ingrediënten zich goed in de bloem mengen.
Het testen van deeg: om te testen of het deeg goed rijst, druk zacht met uw vingertop. De inkeping moet traag verdwijnen. Indien het deeg snel opveert, dan heeft het niet voldoende gerezen. Indien de inkeping blijft, dan heeft het deeg te hard gestegen. Te hard gestegen brood zal niet meer rijzen in de oven maar zal wel zijn smaak behouden.
Gedaan? Verwijder het brood uit de oven en tik op de bodem. Indien het hol klinkt, dan is het voldoende gebakken.