Maaltijdplanning terug-naar-school

Voor een onfeilbare en lekkere start van het schooljaar

1. KOKEN EN INVRIEZEN

Kook en vries enkele gerechten van tevoren in om ze tijdens de week klaar te hebben staan. Kies basisingrediënten die gemakkelijk in meerdere recepten te combineren zijn. Kook één keer, verzorg meerdere maaltijden en vries het dan in. Dit kan in het weekend of zelfs tijdens de week. Tijdens het avondeten kunt u de soep voor morgen klaarmaken in uw Thermomix®.

Voordat u begint met koken, zorg ervoor dat u het volgende hebt:

•Genoeg ruimte in uw diepvriezer voor uw maaltijdplanning
•Potjes en zakjes die geschikt zijn voor de diepvriezer
•Etiketten om gerechten en data van invriezen bij te houden

Tips voor het invriezen van groenten en snacks:

•Schil, bereid en vries groenten en fruit in porties in zodat ze klaar zijn om tijdens de week te gebruiken in uw Thermomix®.

•Vries verschillende groentemengelingen in om leuke soepcombinaties te maken. Probeer het eens: pompoen + raap + spinazie, courgette + bloemkool, of wortel + sperzieboon.

•Maak muffins, wafels of granolarepen klaar voor de brooddozen en vries ze in. De avond voordien kunt u deze gewoon ontdooien.

2. KIES HOOFDINGREDIËNTEN

Een manier om inspiratie op te doen voor het maken van menu's is het kiezen van de hoofdingrediënten. Als u geen inspiratie hebt, zijn dit drie ingrediënten waarmee u een groot aantal verschillende gerechten kunt maken: rundergehakt, kip en vis.

3. PLAN MENU’S

Tijdens het weekend bereidt u een wekelijks menu voor met behulp van de Cookidoo® weekly planner. Zodra u uw menuplan heeft gemaakt, kunt u ook eenvoudig uw boodschappenlijst op Cookidoo® aanmaken. Zo eenvoudig is het!

Bekijk hieronder ons weekmenu met onze drie belangrijkste ingrediënten van de week: rundergehakt, kip en vis.

Menu: Terug naar school

Lunches om mee te nemen naar het werk, snacks voor de kinderen en een avondmaal voor het hele gezin.

Maandag

Lunch: Pastasalade met groenten
Snack: Quinoapuddings
Avondmaal: viskoekjes met lekker slaatje

Dinsdag

Lunch: Quinoasalade met tomme
Snack: Yoghurt met kokosnoot
Avondmaal: Kippenballetjes met rijst

Woensdag

Lunch: Quiche kip, tomaat en basilicum
Snack: Aardbeienpudding
Avondmaal: viscurry

Donderdag

Lunch: Restjes viscurry
Snack: Chocolade stokjes
Avondmaal: Gevulde paprika's

Vrijdag

Lunch: Lasagne bolognese
Snack: Snel vruchtenijs
Avondmaal: Kip in perziksaus