Voor een onfeilbare en lekkere start van het schooljaar
Kook en vries enkele gerechten van tevoren in om ze tijdens de week klaar te hebben staan. Kies basisingrediënten die gemakkelijk in meerdere recepten te combineren zijn. Kook één keer, verzorg meerdere maaltijden en vries het dan in. Dit kan in het weekend of zelfs tijdens de week. Tijdens het avondeten kunt u de soep voor morgen klaarmaken in uw Thermomix®.
Voordat u begint met koken, zorg ervoor dat u het volgende hebt:
•Genoeg ruimte in uw diepvriezer voor uw maaltijdplanning
•Potjes en zakjes die geschikt zijn voor de diepvriezer
•Etiketten om gerechten en data van invriezen bij te houden
Tips voor het invriezen van groenten en snacks:
•Schil, bereid en vries groenten en fruit in porties in zodat ze klaar zijn om tijdens de week te gebruiken in uw Thermomix®.
•Vries verschillende groentemengelingen in om leuke soepcombinaties te maken. Probeer het eens: pompoen + raap + spinazie, courgette + bloemkool, of wortel + sperzieboon.
•Maak muffins, wafels of granolarepen klaar voor de brooddozen en vries ze in. De avond voordien kunt u deze gewoon ontdooien.
Een manier om inspiratie op te doen voor het maken van menu's is het kiezen van de hoofdingrediënten. Als u geen inspiratie hebt, zijn dit drie ingrediënten waarmee u een groot aantal verschillende gerechten kunt maken: rundergehakt, kip en vis.
Tijdens het weekend bereidt u een wekelijks menu voor met behulp van de Cookidoo® weekly planner. Zodra u uw menuplan heeft gemaakt, kunt u ook eenvoudig uw boodschappenlijst op Cookidoo® aanmaken. Zo eenvoudig is het!
Bekijk hieronder ons weekmenu met onze drie belangrijkste ingrediënten van de week: rundergehakt, kip en vis.
Lunches om mee te nemen naar het werk, snacks voor de kinderen en een avondmaal voor het hele gezin.
Maandag
Lunch: Pastasalade met groenten
Snack: Quinoapuddings
Avondmaal: viskoekjes met lekker slaatje
Dinsdag
Lunch: Quinoasalade met tomme
Snack: Yoghurt met kokosnoot
Avondmaal: Kippenballetjes met rijst
Woensdag
Lunch: Quiche kip, tomaat en basilicum
Snack: Aardbeienpudding
Avondmaal: viscurry
Donderdag
Lunch: Restjes viscurry
Snack: Chocolade stokjes
Avondmaal: Gevulde paprika's
Vrijdag
Lunch: Lasagne bolognese
Snack: Snel vruchtenijs
Avondmaal: Kip in perziksaus