Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 6 cm piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 2 star anise
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp mixed peppercorns
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp fennel seeds
- 450 g beef bones, cut into pieces (see Tips)
- 1400 g water
- 80 g fish sauce
- 1 tbsp lime juice (approx. 1 lime)
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground white pepper
- 300 - 350 g flat rice stick noodles (approx. 6 mm wide)
- boiling water, for soaking
- 300 - 350 g beef fillet steaks, partially frozen, cut into thin slices (approx. 3 mm thickness)
- 2 - 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices diagonally, to serve
- 8 - 10 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 6 - 8 sprigs fresh mint, leaves only, to serve
- 2 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve
- 100 g fresh bean sprouts, to serve
- 1 - 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred and cut into thin slices, to serve
- 1 - 2 limes, cut into cheeks, to serve
- 30 - 50 g soy sauce, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 745.4 kJ / 177.5 kcal
- Eiwitten
- 16.7 g
- Koolhydraten
- 15.1 g
- Vetten
- 4.4 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 1756.8 mg
Alternatieve recepten
Pad kra pow
45min
Curry laksa
45min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 Min
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10 min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24u. 55min
Asian chicken noodle soup
1h 35min
Tom kha prawns
25 Min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30 Min
Sambal chilli
35 Min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min