Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into halves
- 2 ½ cm piece fresh galangal, peeled
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh bird's eye chillies, trimmed
- 1 ½ fresh kaffir lime leaves, cut into thin slices
- 400 g coconut cream
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 40 g fish sauce
- 2 tbsp palm sugar
- 1 pinch salt
- 12 raw king prawns, peeled and deveined
- 250 g fresh oyster mushroom, cut into bite-size pieces
- 3 - 4 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 3 - 4 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve (see Tips)
- ½ fresh kaffir lime leaf, thinly sliced, to serve
- freshly squeezed lime juice, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1245.2 kJ / 296.5 kcal
- Eiwitten
- 15.7 g
- Koolhydraten
- 88.1 g
- Vetten
- 19.8 g
- Verzadigd vet
- 17.3 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 1455.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Curry laksa
45min
Miso chicken noodle soup (gut health)
30min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 Min
Malay-style coconut chicken (MEATER+®)
25 Std. 40 Min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Miso salmon broth
40min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Coconut fish curry
1h 10min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min