Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g canola oil
- 1 tbsp dried chilli flakes
- 350 g peeled raw prawns
- cold water, to cover
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 ½ tsp caster sugar
- 20 g Chinese black vinegar
- 30 g tamari
- 30 g water
- 50 g canned bamboo shoots, drained
- 10 g fresh ginger
- 1 tsp cornflour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 50 g pork fat, minced (optional)
- 2 tsp oyster sauce
- 1 tsp sesame oil
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 pinch ground white pepper
Dumpling wrappers
- 125 g wheaten flour (see Tips)
- 60 g tapioca starch, plus extra to dust
- 1 pinch sea salt
- 125 g boiling water
- 20 g canola oil
- 600 g water, to steam
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 pieces
- Calorieën
- 416.6 kJ / 99.2 kcal
- Eiwitten
- 4.5 g
- Koolhydraten
- 5.7 g
- Vetten
- 6.4 g
- Verzadigd vet
- 0.8 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 261.7 mg
Alternatieve recepten
Beef Rendang
1h 35min
Pineapple and Apple Chutney
55min
Japanese pumpkin dumplings in dashi broth (Matthew Kenney)
2 Std. 10 Min
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30 Std.
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24h 55min
Golden syrup butter
10min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Green onion flatbreads
55min
Pork and prawn dumplings
55min
Traditional crème brûlée
25 Std.
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min