Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g canola oil
- 1 tbsp dried chilli flakes
- 350 g peeled raw prawns
- cold water, to cover
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 ½ tsp caster sugar
- 20 g Chinese black vinegar
- 30 g tamari
- 30 g water
- 50 g canned bamboo shoots, drained
- 10 g fresh ginger
- 1 tsp cornflour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 50 g pork fat, minced (optional)
- 2 tsp oyster sauce
- 1 tsp sesame oil
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 pinch ground white pepper
Dumpling wrappers
- 125 g wheaten flour (see Tips)
- 60 g tapioca starch, plus extra to dust
- 1 pinch sea salt
- 125 g boiling water
- 20 g canola oil
- 600 g water, to steam
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 pieces
- Calorieën
- 416.6 kJ / 99.2 kcal
- Eiwitten
- 4.5 g
- Koolhydraten
- 5.7 g
- Vetten
- 6.4 g
- Verzadigd vet
- 0.8 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 261.7 mg
Alternatieve recepten
Kaffir lime granita
40min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Confit garlic
15 menit
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4h 25min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4 godz. 40 min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 menit
Prawn dumplings (xia jiao)
1j 15 menit
Pork and prawn dumplings
55 min
Temaki sushi (TM6)
1h 40min
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1h 30min
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2h