Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dumpling wrappers
- 75 g plain flour
- 1 egg yolk
- 25 g water
- 1 - 2 pinches salt
Pork and prawn filling
- 80 g peeled raw prawns
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- 100 g pork mince
- 1 tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese cooking wine
- 2 tsp light soy sauce
- 1 - 2 pinches white pepper
- ¼ tsp cornflour, plus extra for dusting
Assembly
- 500 g water, plus extra for brushing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 213 kJ / 50.7 kcal
- Eiwitten
- 3.9 g
- Koolhydraten
- 5 g
- Vetten
- 1.8 g
- Verzadigd vet
- 0.5 g
- Vezels
- 0.2 g
- Natrium
- 112.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Char siew sauce
10min
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10min
Teriyaki salmon bao
1h 50min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28h 20min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Soup dumplings (xiao long bao)
26sa 50 dk
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
10min
Banh bao (steamed pork buns)
2 Std. 45 Min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min