Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dipping sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g rice wine vinegar
- 1 tbsp sesame oil
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling dough
- 350 g water
- 215 g wheat starch (see Tips), plus extra for dusting
- 20 g potato starch
- 90 g tapioca starch
Filling
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 50 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 170 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 1 tbsp sesame oil
- 1 tbsp sake
- 1 tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and cooking
- 1 carrot (large), cut in 20 thin slices
- oil, for greasing
- 600 g water
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 366.2 kJ / 87.2 kcal
- Eiwitten
- 2.2 g
- Koolhydraten
- 13.3 g
- Vetten
- 2.6 g
- Verzadigd vet
- 0.4 g
- Vezels
- 0.9 g
- Natrium
- 432.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Wonton soup
1 godz.
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
1 godz.
Dim sum 'Shao mai'
2h
Steamed cabbage and pork dumplings
1 godz. 35 min
Prawn wontons
2h
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 godz.
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 godz.
Soup dumplings (xiao long bao)
26sa 50 dk
Wonton wrappers
55 min
Pork and prawn dumplings
55 min
Cha gio (spring rolls)
55 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min