Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 200 g flat rice stick noodles
- boiling water, for soaking
- 80 g roasted unsalted peanuts
- 3 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves; plus extra cut into slices, for garnishing
- 6 sprigs fresh coriander, roots, stalks and leaves separated
- 1 ½ tbsp fish sauce
- 40 g lime juice (approx. 2-3 limes)
- 1 tbsp tamarind paste
- 2 tbsp soy sauce
- ¼ tsp shrimp paste (see Tips)
- 3 tsp palm sugar (approx. 1 cm cube), grated
- 2 eggs
- 500 g water
- 350 g peeled raw prawns
- bean sprouts, for garnishing
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- 3 tbsp fried shallots, for garnishing
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2553.5 kJ / 608 kcal
- Eiwitten
- 34.6 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 22.8 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 6.6 g
- Natrium
- 1831.7 mg
Alternatieve recepten
Prawn and noodle stir-fry
25 Min
Thai red chicken curry
30 Min
Thai green chicken curry
30 Min
Prawn and chicken laksa
40min
Thai-style fish cakes
30 Min
Chicken pad thai
55 Min
Shui zhu niu rou (chilli beef)
20 Min
Pancetta, pine nut and ricotta pappardelle
35 Min
Thai beef salad with noodles
1 Std.
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1 Std. 15 Min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 Min
Pad see ew
30 Min