Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken rice
- 100 g red cabbage, cut into pieces (5-6 cm)
- 1 carrot (approx. 100 g), cut into matchsticks
- 1000 g water
- 250 g jasmine rice
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 500 g chicken tenderloins, cut into strips (approx. 2 cm wide)
- 2 tsp sesame oil
- fresh ground black pepper, to season
Korean barbecue sauce
- 2 garlic cloves
- 1 long red chilli, deseeded if preferred
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 40 g soy sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 60 g water
- 60 g soft dark brown sugar
- 2 eggs, lightly beaten
- 1 pinch salt, to season
- 1 pinch ground black pepper, to season
Assembly
- 130 g bean sprouts
- 50 g fresh baby spinach leaves
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 spring onions/shallots, white part only, cut into thin slices for garnishing
- 1 tsp black sesame seeds, for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1422.7 kJ / 338.7 kcal
- Eiwitten
- 25.9 g
- Koolhydraten
- 45.3 g
- Vetten
- 5.4 g
- Verzadigd vet
- 1.4 g
- Vezels
- 2.9 g
- Natrium
- 923.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Niu rou mian (beef noodles)
35 min
Hoisin pork bowl
30 min
Sticky sesame chicken
40 min
Thai chicken wraps
40 min
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35 min
Korean barbecue pork with rice salad
40 min
Chiang Mai noodles
25 min
Chicken meatballs with coconut rice
35 min
Asian chicken noodle salad
45 min
Nasi goreng
40 min
Asian-style pork noodles
1sa
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min