Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 4 garlic cloves
- 8 macadamia nuts
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies, trimmed and deseeded if preferred, plus extra for garnishing
- 1 tsp curry powder
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh coriander, leaves, roots and stems (see Tips), plus extra for garnishing
- 1 tsp shrimp paste
- 450 g coconut milk
- 20 g butter
- 150 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 8 fresh kaffir lime leaves, bruised
- 1 tsp fish sauce
- 2 tsp lime juice
- ¼ tsp sea salt, to taste
- 200 g dried rice noodles (approx. 3 mm wide)
- 200 g skinless chicken thigh fillets, cut into cubes (2 cm)
- 300 g peeled raw prawns
- 180 g bok choy, cut into pieces
- 100 g bean sprouts, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2138 kJ / 509.1 kcal
- Eiwitten
- 29.5 g
- Koolhydraten
- 16.1 g
- Vetten
- 35.9 g
- Verzadigd vet
- 21.3 g
- Vezels
- 4.7 g
- Natrium
- 1071.8 mg
Alternatieve recepten
Thai red chicken curry
30min
Thai green chicken curry
30min
Quick massaman beef curry
40min
Curry laksa
45min
Lamb korma
4h
Thai red pork curry
35min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Thai red curry paste
15min
Thai green curry paste
10min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Chiang Mai noodles
25min