Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 brown onions (approx. 300 g), cut into halves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 garlic cloves
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cardamom
- 1 tsp sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1000 g boneless lamb shoulder, cut into cubes (3-4 cm)
- 30 g ghee or olive oil
- 60 g tomato paste
- 1 tsp garam masala
- 150 g natural yoghurt, plus extra to serve
- cooked rice, to serve
- fresh coriander, leaves only, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3304 kJ / 787 kcal
- Eiwitten
- 36 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 45 g
- Verzadigd vet
- 14.8 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 573.1 mg
Alternatieve recepten
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Coconut lamb curry
2sa
Bhuna gosht
1sa 20 dk
Easy satay chicken
40 min
Beef madras
1h 30min
Chicken korma
45 min
Chicken tikka masala
1sa 10 dk
Rogan josh
1h 35min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Lamb saag
1h 30min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Quick massaman beef curry
40 min