Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g boiling water
- 100 g fresh coconut flesh, grated (see Tips)
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 30 g tamarind paste (see Tips)
- 200 g canned tomatoes
- 200 g brown onion, cut into quarters
- 2 fresh long red chilli, trimmed, 1 cut into thin slices, for garnishing
- 1 tbsp ghee (see Tips)
- 10 fresh curry leaves
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 2 tbsp Madras powder (see Tips)
- 750 - 800 g beef chuck steak, cut into cubes (2 cm)
- 1 tsp salt
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1887.3 kJ / 449.3 kcal
- Eiwitten
- 47.6 g
- Koolhydraten
- 12.8 g
- Vetten
- 22.6 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 1248.2 mg
Alternatieve recepten
Thai green chicken curry
30 Min
Chicken korma
45min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Beef rendang
1 Std. 55 Min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Chicken tikka masala
1h 10 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min
Rogan josh
1h 35min
Madras curry powder
15min
Coconut lamb curry
2h
Bhuna gosht
1h 20min
Lamb saag
1 Std. 30 Min