Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g boiling water
- 100 g fresh coconut flesh, grated (see Tips)
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 30 g tamarind paste (see Tips)
- 200 g canned tomatoes
- 200 g brown onion, cut into quarters
- 2 fresh long red chilli, trimmed, 1 cut into thin slices, for garnishing
- 1 tbsp ghee (see Tips)
- 10 fresh curry leaves
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 2 tbsp Madras powder (see Tips)
- 750 - 800 g beef chuck steak, cut into cubes (2 cm)
- 1 tsp salt
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1887.3 kJ / 449.3 kcal
- Eiwitten
- 47.6 g
- Koolhydraten
- 12.8 g
- Vetten
- 22.6 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 1248.2 mg
Alternatieve recepten
Chicken tikka masala
1h 10min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Madras curry powder
15min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Lamb korma
4u.
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Coconut lamb curry
2h
Chicken korma
45min
Pork vindaloo
2h 20min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Rogan josh
1h 35min
Murgh makhani (Butter chicken)
1u. 15min