Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Marinade
- ½ tsp asafoetida (see Tips)
- 2 tbsp water
- 300 g natural yoghurt
- 1000 g boneless lamb leg, trimmed and cut into pieces (3 cm)
Curry
- 3 fresh tomatoes, 2 deseeded and cut into quarters, 1 cut into eighths, for garnishing
- 300 g red onion, cut into quarters
- 30 g ghee (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 3 cm cinnamon quill piece
- 6 whole cloves
- 1 tsp cardamom pods (green)
- 2 cardamom pods (black)
- 1 tsp fennel seeds
- 20 g garlic paste (see Tips)
- 40 g ginger paste (see Tips)
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp Kashmiri chilli powder (optional)
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 60 g tomato paste
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 bunch fresh coriander, leaves only, torn into pieces, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1635.7 kJ / 389.3 kcal
- Eiwitten
- 42 g
- Koolhydraten
- 11.8 g
- Vetten
- 19 g
- Verzadigd vet
- 7.7 g
- Vezels
- 6.1 g
- Natrium
- 678.7 mg
Alternatieve recepten
Lamb korma
4 Std.
Sri Lankan red beef curry
1 godz. 40 min
Madras curry powder
15min
Pork vindaloo
2h 20min
Chicken tikka masala
1h 10min
Bhuna gosht
1h 20min
Chicken jalfrezi
1óra 50p
Beef madras
1h 30min
Coconut lamb curry
2h
Chicken korma
45min
Thai green chicken curry
30min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min