Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 - 2 brown onions (approx. 180 g), cut into quarters
- 1 bunch fresh coriander, leaves, stalks and roots (approx. 20 g), cut into thirds, plus extra to serve (see Tips)
- 30 g vegetable oil
- 1 tsp black mustard seeds
- 5 cardamom pods (green), crushed
- 1 cinnamon quill
- 2 dried bay leaves
- 800 g boneless lamb shoulder, cut into cubes (4 cm) (see Tips)
- 2 tbsp tomato paste
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp garam masala (see Tips)
- ¾ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 10 g garlic paste (see Tips)
- 20 g ginger paste (see Tips)
- natural yoghurt, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2849.8 kJ / 678.5 kcal
- Eiwitten
- 35.1 g
- Koolhydraten
- 6.3 g
- Vetten
- 57.6 g
- Verzadigd vet
- 21 g
- Vezels
- 3.7 g
- Natrium
- 677.8 mg
Alternatieve recepten
Chicken korma
45min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Pork vindaloo
2h 20min
Chicken tikka masala
1h 10min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15 min
Rogan josh
1h 35 min
Chicken 65 and green chutney
1 godz. 5 min
Madras curry powder
15min
Coconut lamb curry
2h
Beef madras
1h 30min
Lamb saag
1h 30min
Tandoori paste
5 min