Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 - 2 brown onions (approx. 180 g), cut into quarters
- 1 bunch fresh coriander, leaves, stalks and roots (approx. 20 g), cut into thirds, plus extra to serve (see Tips)
- 30 g vegetable oil
- 1 tsp black mustard seeds
- 5 cardamom pods (green), crushed
- 1 cinnamon quill
- 2 dried bay leaves
- 800 g boneless lamb shoulder, cut into cubes (4 cm) (see Tips)
- 2 tbsp tomato paste
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp garam masala (see Tips)
- ¾ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 10 g garlic paste (see Tips)
- 20 g ginger paste (see Tips)
- natural yoghurt, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2849.8 kJ / 678.5 kcal
- Eiwitten
- 35.1 g
- Koolhydraten
- 6.3 g
- Vetten
- 57.6 g
- Verzadigd vet
- 21 g
- Vezels
- 3.7 g
- Natrium
- 677.8 mg
Alternatieve recepten
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Pork vindaloo
2h 20min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Chicken korma
45 Min
Chicken tikka masala
1h 10min
Lamb korma
4 Std.
Rogan josh
1h 35min
Chicken in yoghurt
30 Min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Chicken tikka masala with saffron rice
4h 40min
Lamb saag
1 Std. 30 Min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min