Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken
- 800 g chicken thigh fillets, each thigh cut into 8 pieces
- 30 g lemon juice
- ¼ tsp salt
- 150 g natural yoghurt
- 120 g tandoori paste (see Tips)
- oil, for greasing
Butter sauce
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 2 cm cinnamon quill
- 1 black cardamom pod
- 1 tsp fenugreek seeds
- 45 g ghee (see Tips)
- 1 - 2 brown onions (approx. 180 g), cut into halves
- 20 g ginger paste (see Tips)
- 10 g garlic paste (see Tips)
- 1 tsp salt
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves (optional)
- 20 sprigs fresh coriander, leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves for garnishing (see Tips)
- 400 g canned whole tomatoes
- 70 g water
- 70 g cashews, plus extra for garnishing
- 40 g unsalted butter
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 100 g pouring (whipping) cream
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2545.7 kJ / 606 kcal
- Eiwitten
- 30.9 g
- Koolhydraten
- 14 g
- Vetten
- 47 g
- Verzadigd vet
- 17.2 g
- Vezels
- 6.4 g
- Natrium
- 580.8 mg
Alternatieve recepten
Chicken korma
45min
Lamb korma
4h
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Rogan josh
1h 35min
Madras curry powder
15min
Chicken tikka masala with saffron rice
4h 40min
Bhuna gosht
1h 20min
Beef madras
1h 30min
Lamb saag
1h 30min
Tandoori paste
5min
Creamy coconut chicken curry
30min