Apparaten en Accessoires
Pork vindaloo
Voorbereiding 15min
Totaal 2u. 20min
4 portions
Ingrediënten
Spice paste
-
boiling water250 g
-
dried red chillies (Kashmiri or long red chillies)1 - 3
-
Kashmiri chilli powder2 tsp
-
whole cloves6
-
cinnamon quill piece2 ½ cm
-
cardamom pods (green)4
-
star anise¼
-
black peppercorns1 tsp
-
poppy seeds (white)2 ½ tsp
-
ground nutmeg¼ tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
coriander seeds1 ½ tsp
-
fenugreek seeds½ tsp
-
garlic paste (see Tips)2 tsp
-
ginger paste (see Tips)1 tbsp
-
white wine vinegar65 g
-
tamarind paste (see Tips)30 g
Pork
-
boneless pork leg roast cut into cubes (2.5 cm - see Tips)800 g
-
olive oil50 g
-
brown onions (approx. 380 g), cut into quarters3
-
fresh long red chillies trimmed and cut into halves (optional)1 - 2
-
salt to taste1 tsp
-
dark brown sugar1 tsp
-
ghee (see Tips)30 g
-
garlic cloves cut into thin slices2
-
fresh curry leaves15 - 20
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portions
Natrium
754.3 mg
Eiwitten
43.4 g
Calorieën
3051.8 kJ /
726.5 kcal
Vetten
55.3 g
Vezels
7.5 g
Verzadigd vet
18.7 g
Koolhydraten
11.4 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Flavours of India
98 recepten
Australië en Nieuw-Zeeland
Australië en Nieuw-Zeeland
Misschien vind je dit ook leuk...
Coconut lamb curry
2 Std.
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Lamb korma
4 Std.
Madras curry powder
15 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Lamb dhansak
25 Std. 45 Min
Chicken korma
45 Min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Lamb saag
1 Std. 30 Min