Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spice paste
- 250 g boiling water
- 1 - 3 dried red chillies (Kashmiri or long red chillies)
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 6 whole cloves
- 2 ½ cm cinnamon quill piece
- 4 cardamom pods (green)
- ¼ star anise
- 1 tsp black peppercorns
- 2 ½ tsp poppy seeds (white)
- ¼ tsp ground nutmeg
- 1 tsp cumin seeds
- 1 ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp fenugreek seeds
- 2 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 65 g white wine vinegar
- 30 g tamarind paste (see Tips)
Pork
- 800 g boneless pork leg roast, cut into cubes (2.5 cm - see Tips)
- 50 g olive oil
- 3 brown onions (approx. 380 g), cut into quarters
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into halves (optional)
- 1 tsp salt, to taste
- 1 tsp dark brown sugar
- 30 g ghee (see Tips)
- 2 garlic cloves, cut into thin slices
- 15 - 20 fresh curry leaves
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 3051.8 kJ / 726.5 kcal
- Eiwitten
- 43.4 g
- Koolhydraten
- 11.4 g
- Vetten
- 55.3 g
- Verzadigd vet
- 18.7 g
- Vezels
- 7.5 g
- Natrium
- 754.3 mg
Alternatieve recepten
Lamb korma
4h
Madras curry powder
15 min
Chicken in yoghurt
30 min
Rogan josh
1h 35min
Chicken tikka masala
1h 10 min.
Bhuna gosht
1h 20min
Chicken tikka masala with saffron rice
4 Std. 40 Min
Lamb saag
1 Std. 30 Min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Coconut lamb curry
2 Std.
Chicken korma
45 dk
Murgh makhani (Butter chicken)
1j 15 menit