Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spice paste
- 250 g boiling water
- 1 - 3 dried red chillies (Kashmiri or long red chillies)
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 6 whole cloves
- 2 ½ cm cinnamon quill piece
- 4 cardamom pods (green)
- ¼ star anise
- 1 tsp black peppercorns
- 2 ½ tsp poppy seeds (white)
- ¼ tsp ground nutmeg
- 1 tsp cumin seeds
- 1 ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp fenugreek seeds
- 2 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 65 g white wine vinegar
- 30 g tamarind paste (see Tips)
Pork
- 800 g boneless pork leg roast, cut into cubes (2.5 cm - see Tips)
- 50 g olive oil
- 3 brown onions (approx. 380 g), cut into quarters
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into halves (optional)
- 1 tsp salt, to taste
- 1 tsp dark brown sugar
- 30 g ghee (see Tips)
- 2 garlic cloves, cut into thin slices
- 15 - 20 fresh curry leaves
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 3051.8 kJ / 726.5 kcal
- Eiwitten
- 43.4 g
- Koolhydraten
- 11.4 g
- Vetten
- 55.3 g
- Verzadigd vet
- 18.7 g
- Vezels
- 7.5 g
- Natrium
- 754.3 mg
Alternatieve recepten
Chicken korma
45min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Achari paneer murgh
1h 5min
Balti coconut fish curry
50min
Chicken tikka masala
1h 10min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Rogan josh
1h 35min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Madras curry powder
15min
Bhuna gosht
1h 20 min
Beef madras
1h 30min