Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Five spice powder
- 2 tsp Szechuan peppercorns
- 3 star anise
- 2 tsp fennel seeds
- 2 cinnamon quills
- 6 whole cloves
Stir-fry
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded and cut into halves, to taste
- ½ lime, zested and juiced
- 1 garlic clove
- 1 - 2 tsp palm sugar, grated (or 1-2 cm cube), to taste
- 4 tsp sesame oil
- 1 tsp soy sauce
- 300 g raw prawns, peeled and cleaned
- 120 g basmati rice
- 800 g water
- 50 g fresh green beans, trimmed and cut into thirds
- ¼ red capsicum, cut into strips (1 cm) then strips cut into halves
- 3 broccolini, cut into thirds
- 4 snow peas, cut into thirds
- 1 tbsp honey
- 1 tbsp rice wine vinegar
- 1 spring onion/shallot, green part only, finely sliced, to serve
- fresh coriander, leaves only, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2453.3 kJ / 586.4 kcal
- Eiwitten
- 33.9 g
- Koolhydraten
- 89.3 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 12.3 g
- Natrium
- 1099.7 mg
Alternatieve recepten
Quick prawn stir-fry
20min
Sardines with tomato couscous
55 dk
Fragrant Asian fish parcels
40 min
Chicken and almond stir-fry
30 min
Chicken and prawn noodles
30 min
Chinese-style stir-fried vegetables
25 min
Prawn and noodle stir-fry
25 min
Steamed fish with green mash
50 min
Thai-style fish cakes
30 min
Fish and mixed vegetable parcels
1 godz. 15 min
Fish with ginger lime sauce
35 min
Linguine with salmon and herbs
25 min