Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g rice vermicelli noodles
- 10 dried shiitake mushrooms
- 60 g peanut oil
- 4 garlic cloves
- 6 spring onions/shallots, white part only (green fronds reserved)
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies, plus extra for garnishing
- 12 sprigs fresh coriander, roots and stems (leaves reserved)
- 200 g medium raw prawns, peeled
- 200 g calamari tubes (approx. 2-3 tubes), cut into 1.5 x 5 cm strips
- 230 g canned bamboo shoots, drained
- 1 carrot, cut into julienne slices
- 120 g lime juice (approx. 6 limes)
- 100 g fish sauce
- 1 tbsp palm sugar (approx. 2 cm cube), grated
- 60 g sweet chilli sauce
- 2 tomatoes, deseeded and cut into strips (1 cm) (optioneel)
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1192 kJ / 284 kcal
- Eiwitten
- 20 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 11.6 g
- Verzadigd vet
- 2.1 g
- Vezels
- 7 g
- Natrium
- 1699.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ginger beef and sugar snap peas with rice
1h 45min
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40min
Quick prawn stir-fry
20 min
Seafood panzanella
1h
Prawn and mushroom crepes
50min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 menit
Beef and coconut soup
30min
Goi muc (squid salad)
45min
Coconut turmeric fish curry
40min
Fish with ginger lime sauce
35 menit
Wonton soup
1h