Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g olive oil
- 2 tsp dried chilli flakes
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 cm piece fresh galangal, peeled and cut into thin slices
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 tsp tamarind paste
- ½ tsp shrimp paste (optional - see Tips)
- 1 tbsp fish sauce
- 2 stalks fresh lemongrass, trimmed, bruised and cut into thirds
- 1000 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 10 makrut lime leaves, torn
- 2 tbsp lime juice
- 450 g raw prawns, peeled and deveined, reserving heads and shells
- 230 g fresh mushrooms, cut into quarters
- 70 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 2 tbsp fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 917.6 kJ / 218.5 kcal
- Eiwitten
- 26.5 g
- Koolhydraten
- 4.3 g
- Vetten
- 9.1 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Vezels
- 5.1 g
- Natrium
- 1231.2 mg
Alternatieve recepten
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20 min
Chicken Rendang
45min
Tom Yum Goong
30min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15 min
Hot and sour prawn soup
45min
Sambal udang
50min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Sambal oelek
20 min