Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g olive oil
- 2 tsp dried chilli flakes
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 cm piece fresh galangal, peeled and cut into thin slices
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 tsp tamarind paste
- ½ tsp shrimp paste (optional - see Tips)
- 1 tbsp fish sauce
- 2 stalks fresh lemongrass, trimmed, bruised and cut into thirds
- 1000 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 10 makrut lime leaves, torn
- 2 tbsp lime juice
- 450 g raw prawns, peeled and deveined, reserving heads and shells
- 230 g fresh mushrooms, cut into quarters
- 70 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 2 tbsp fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 917.6 kJ / 218.5 kcal
- Eiwitten
- 26.5 g
- Koolhydraten
- 4.3 g
- Vetten
- 9.1 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Vezels
- 5.1 g
- Natrium
- 1231.2 mg
Alternatieve recepten
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Tom kha prawns
25 min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 Std.
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
1h 40 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Asian-style mussels
30 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Sambal udang
50 min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30 Min
Curry laksa
45 Min