Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2 stalks fresh lemongrass, tough outer layer removed, cut into pieces (2 cm)
- 2 bunches fresh coriander (bunches cut into thirds), plus extra leaves for garnishing
- 3 - 6 fresh bird's eye chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves (see Tips)
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 1 fresh tomato (approx. 150 g), cut into quarters
- 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh galangal, peeled
- 70 g eschalots, cut into halves
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 700 g water
- 2 tsp tom yum sauce
- 40 g fish sauce
- 2 tsp sugar
- 200 g medium raw prawns, peeled
- 1 tbsp lime juice
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into halves and shredded lengthways, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 408 kJ / 97 kcal
- Eiwitten
- 13.7 g
- Koolhydraten
- 6.3 g
- Vetten
- 1 g
- Vezels
- 4.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Beef rendang
1j 55 menit
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15 min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1h 15 min
Sambal udang
50min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Steamed coconut and prawn soup
30min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Sambal oelek
20 min
Chicken 65 and green chutney
1 godz. 5 min
Fish soup
40min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min