![Bun bo hue (spicy noodle soup) Bun bo hue (spicy noodle soup)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3E4D3DD9-3FAB-4C2A-998D-C90C4AEF7E3E/Derivates/C51DD34C-378E-4534-9B6B-913BDF628F25.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Stock
- 400 g oxtail pieces (5-6 cm - see Tips)
- 450 - 550 g pork rashers, rind removed and meat cut into halves
- 4 stalks fresh lemongrass, white part only, bruised and cut into halves; green part reserved for later use
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 2 tsp shrimp paste (see Tips)
- 1 tbsp salt
- 900 - 1000 g water, plus extra as needed (approx. 300-400 g)
Soup
- 100 g fresh bean sprouts, to serve
- 100 - 150 g purple cabbage, cut into thin slices, to serve
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices on the diagonal, to serve
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 6 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices, to serve
- 1 white onion (approx. 150 g), cut into thin slices
- water and boiling water, for soaking, plus extra as required to top up stock
- 200 g flat rice stick noodles
- 30 g oil
- 2 tsp annatto seeds (see Tips)
- 70 g eschalot
- 3 garlic cloves
- 3 tsp dried chilli flakes
- 2 tbsp fish sauce
- 1 tbsp palm sugar (2 cm cube)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2890.6 kJ / 688.3 kcal
- Eiwitten
- 29.7 g
- Koolhydraten
- 17.7 g
- Vetten
- 56 g
- Verzadigd vet
- 20.6 g
- Vezels
- 4.4 g
- Natrium
- 2524.5 mg
Alternatieve recepten
Turmeric fried chicken
13h 10min
Mango lassi
5 Min
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1 Std. 10 Min
Mexican shredded beef cheeks with quinoa chia tortillas
4小时
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26sa 50 dk
Tamarind paste
45 min
Chinese greens with XO sauce
1 Std. 50 Min
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Master stock chicken
1 godz. 30 min
Shui zhu niu rou (chilli beef)
20 min
Sambal oelek
20 min