![Hot and sour soup Hot and sour soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2AAA09FF-A584-4DB6-8F69-EC90790720B3/Derivates/B7B9322B-91CF-4300-AB39-91BC054A75B9.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g dried black fungus (see Tips)
- 1050 g water, plus extra for soaking
- 20 g oil
- 2 - 3 fresh red chillies, trimmed and cut into halves
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces
- 150 g carrot, cut into matchsticks
- 100 g canned bamboo shoots, drained and cut into thin strips
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 tsp arrowroot flour
- 80 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 70 g Shaoxing wine
- 40 g soy sauce
- ½ - 1 tsp ground white pepper, to taste
- 2 eggs, lightly beaten
- 150 g silken tofu, cut into thin strips
- sesame oil, for drizzling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1310 kJ / 312 kcal
- Eiwitten
- 15.7 g
- Koolhydraten
- 10.3 g
- Vetten
- 21.1 g
- Vezels
- 6.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Wonton soup
1 godz.
Stir Fried Potato Shreds
Geen beoordelingen
Fragrant pipis
30 min
Radish cakes
1 godz. 5 min
Master stock chicken
1 godz. 30 min
Hong shao rou (braised pork belly)
1 godz. 15 min
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
Pork ribs with black bean sauce
2 Std.
Taiwanese sticky rice
1h 40min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 Std. 50 Min
Korean Ginseng Chicken
1 Std. 10 Min