Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g dried black fungus (see Tips)
- 1050 g water, plus extra for soaking
- 20 g oil
- 2 - 3 fresh red chillies, trimmed and cut into halves
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces
- 150 g carrot, cut into matchsticks
- 100 g canned bamboo shoots, drained and cut into thin strips
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 tsp arrowroot flour
- 80 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 70 g Shaoxing wine
- 40 g soy sauce
- ½ - 1 tsp ground white pepper, to taste
- 2 eggs, lightly beaten
- 150 g silken tofu, cut into thin strips
- sesame oil, for drizzling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1310 kJ / 312 kcal
- Eiwitten
- 15.7 g
- Koolhydraten
- 10.3 g
- Vetten
- 21.1 g
- Vezels
- 6.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Black Bean Pig's Tail Soup
2h 20min
Thai Green Curry Paste
10min
Yu wan tang (fish ball soup)
40min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35 Min
Hot and sour soup
20 Min
Buddha Jumps Over The Wall (Chinese Casserole)
1h 10 min
Banh ran (sesame balls)
25ωρ. 30 λεπτ.
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40min
Mapo tofu
15min