Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 tsp vegetable oil
- 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 80 g pork mince
- 1 tsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 1 tsp ground Szechuan pepper (see Tips)
- ½ tsp chilli powder
- 400 - 450 g extra firm tofu, drained and cut into cubes (1-2 cm)
- 30 g garlic cloves, cut into thin slices
- ½ tsp chilli paste (see Tips)
- 1 tsp red chilli oil (see Tips)
- 80 g water
- 1 tsp light soy sauce
- 2 tsp dark soy sauce
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 905.2 kJ / 215.5 kcal
- Eiwitten
- 18.1 g
- Koolhydraten
- 2.1 g
- Vetten
- 14.2 g
- Verzadigd vet
- 2.4 g
- Vezels
- 5.6 g
- Natrium
- 304.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Mapo tofu
15 menit
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Buddha's Delight
55 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 menit
Long Bean Rice
1h 10min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1j 15 menit
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1j 15 menit
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
San bei ji (three cup chicken)
35 menit