Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp oil
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 600 g water
- 400 g coconut milk
- 450 g chicken thigh fillets, cut into strips (1 x 6 cm)
- 2 tbsp fish sauce
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into halves
- 1 tsp raw sugar
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 2 tbsp lime juice
- 3 - 4 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 972.5 kJ / 231.5 kcal
- Eiwitten
- 15.1 g
- Koolhydraten
- 3.2 g
- Vetten
- 17.8 g
- Verzadigd vet
- 10.4 g
- Vezels
- 1.3 g
- Natrium
- 982.4 mg
Alternatieve recepten
Curry laksa
45 Min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1sa
Thai Coconut Lemongrass Chicken Soup
50 Min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 godz. 20 min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Tom kha prawns
25 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min