Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spice paste
- 230 g eschalots
- 130 g garlic cloves
- 50 g fresh galangal, peeled
- 60 g fresh ginger, peeled
- 100 g candlenuts
- 120 g fresh turmeric, peeled
- 25 - 50 g fresh bird's eye chillies, deseeded (see Tips)
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 90 g coconut oil
- 50 g palm sugar
- 150 g water
- 3 tsp sea salt
Curry
- 2 tsp coconut oil
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, bruised
- 500 g raw tiger prawns, shelled and deveined
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 200 g coconut cream
- rice, cooked, to serve
- fried shallots, for garnishing
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 920 kJ / 219 kcal
- Eiwitten
- 19.4 g
- Koolhydraten
- 5.3 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 977.2 mg
Alternatieve recepten
Coconut lamb curry
2h
Pork vindaloo
2h 20min
Prawn and chicken laksa
40min
Thai beef salad
1h 15min
Malay-style coconut chicken
25 Std. 40 Min
Lamb korma
4h
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Coconut fish curry
1h 10min
Thai chicken balls with sweet chilli dipping sauce
1h
Curry laksa
45 Min
Fish with ginger lime sauce
35min
Sri Lankan red beef curry
1h 40 min