Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spice paste
- 230 g eschalots
- 130 g garlic cloves
- 50 g fresh galangal, peeled
- 60 g fresh ginger, peeled
- 100 g candlenuts
- 120 g fresh turmeric, peeled
- 25 - 50 g fresh bird's eye chillies, deseeded (see Tips)
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 90 g coconut oil
- 50 g palm sugar
- 150 g water
- 3 tsp sea salt
Curry
- 2 tsp coconut oil
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, bruised
- 500 g raw tiger prawns, shelled and deveined
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 200 g coconut cream
- rice, cooked, to serve
- fried shallots, for garnishing
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 920 kJ / 219 kcal
- Eiwitten
- 19.4 g
- Koolhydraten
- 5.3 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 977.2 mg
Alternatieve recepten
Thai red chicken curry
30min
Thai green chicken curry
30min
Prawn and chicken laksa
40min
Lamb korma
4h
Beef rendang
1j 55 menit
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15 min
Asian-style mussels
30min
Goan prawn curry
25 min
Chicken 65 and green chutney
1 godz. 5 min
Coconut lamb curry
2h
Coconut fish curry
1h 10min