Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Garam masala
- 2 cinnamon quills
- 2 cardamom pods
- 2 tbsp coriander seeds
- 10 whole cloves
- 1 tbsp cumin seeds
- 1 tbsp black peppercorns
- 2 dried bay leaves
Coconut rice
- 300 g jasmine rice
- 700 g water
- 250 g coconut milk
- 1 tsp salt
Curry sauce
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 tsp ground turmeric
- 1 - 2 fresh long green chillies, deseeded if preferred and cut into pieces
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 50 g coconut oil
- 1 tsp salt
- 6 Roma tomatoes, ripe, cut into halves
- 400 g coconut milk
- 3 fresh kaffir lime leaves, cut into thin slices
- 2 tsp fish sauce (gluten free)
- 2 tsp palm sugar
- 100 g snow peas, cut into thin slices
- oil, for greasing
- 750 g skinless snapper fillets, cut into portions (approx. 8 cm)
- ground black pepper, to season
- 2 sprigs fresh Thai basil, leaves only, for garnishing (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3789.3 kJ / 902 kcal
- Eiwitten
- 49.8 g
- Koolhydraten
- 71.2 g
- Vetten
- 42 g
- Verzadigd vet
- 27.9 g
- Vezels
- 12.6 g
- Natrium
- 1845.6 mg
Alternatieve recepten
Prawn and chicken laksa
40 min
Sri Lankan red beef curry
1h 40 min
Coconut turmeric fish curry
40 min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1h
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 dk
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Balti coconut fish curry
50 dk
Coconut lamb curry
2 Std.
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40 min
Curry laksa
45 dk
Thai green chicken curry
30 min