Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Coconut Roti
- 350 g plain flour
- 200 g fresh grated coconut flesh (see Tips)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 2 tbsp oil, plus extra for frying
- 100 g lukewarm water
Kuruma iraichchi
- 750 g beef chuck steak, cut into cubes (3 cm)
- 2 tsp salt
- 2 - 4 tsp ground black pepper
- 1 tbsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp fennel seeds
- 3 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 - 5 fresh bird's eye chillies, trimmed and deseeded if preferred
- 2 brown onions, cut into quarters
- ½ tsp ground turmeric
- 8 fresh curry leaves
- 2 pandan leaves, tied into a knot
- 2 tbsp white wine vinegar
- 1 stalk fresh lemongrass, cut into halves
- 1 tbsp tomato paste
- 270 g coconut cream (thick)
- 1 tbsp ghee
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 6 portions
- Calorieën
- 18324 kJ / 4363 kcal
- Eiwitten
- 228 g
- Koolhydraten
- 285.63 g
- Vetten
- 245.72 g
- Verzadigd vet
- 151.7 g
- Vezels
- 63.87 g
- Natrium
- 7403.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Murgh makhani (Butter chicken)
1j 15 menit
Coconut lamb curry
2h
Pork vindaloo
2h 20min
Bhuna gosht
1h 20min
Beef madras
1h 30min
Chicken korma
45min
Chicken tikka masala
1h 10min
Lamb korma
4h
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Chicken tikka masala with saffron rice
4 godz. 40 min
Lamb saag
1h 30min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min