Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Coconut Roti
- 350 g plain flour
- 200 g fresh grated coconut flesh (see Tips)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 2 tbsp oil, plus extra for frying
- 100 g lukewarm water
Kuruma iraichchi
- 750 g beef chuck steak, cut into cubes (3 cm)
- 2 tsp salt
- 2 - 4 tsp ground black pepper
- 1 tbsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp fennel seeds
- 3 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 - 5 fresh bird's eye chillies, trimmed and deseeded if preferred
- 2 brown onions, cut into quarters
- ½ tsp ground turmeric
- 8 fresh curry leaves
- 2 pandan leaves, tied into a knot
- 2 tbsp white wine vinegar
- 1 stalk fresh lemongrass, cut into halves
- 1 tbsp tomato paste
- 270 g coconut cream (thick)
- 1 tbsp ghee
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 6 portions
- Calorieën
- 18324 kJ / 4363 kcal
- Eiwitten
- 228 g
- Koolhydraten
- 285.63 g
- Vetten
- 245.72 g
- Verzadigd vet
- 151.7 g
- Vezels
- 63.87 g
- Natrium
- 7403.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken korma
45 min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Pork vindaloo
2 godz. 20 min
Chicken tikka masala
1h 10min
Tandoori chicken
1 godz. 35 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Madras curry powder
15min
Coconut lamb curry
2 Std.
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Coconut fish curry
1h 10min
Beef madras
1 Std. 30 Min