Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lamb tikka
- 2 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 200 g natural yoghurt
- 1 tsp paprika
- 2 tsp garam masala
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp salt
- 600 g lamb rump steak, trimmed
Spicy eggplant
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed
- 150 g brown onion, cut into eighths, segments separated
- 50 g olive oil
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp ground coriander
- 300 - 350 g eggplant, trimmed, quartered and cut into pieces (3 cm)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp salt
- ½ Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into slices
- natural yoghurt, to serve
- fresh mint leaves, for garnishing
- 4 roti, warmed, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2281.5 kJ / 543.3 kcal
- Eiwitten
- 43.4 g
- Koolhydraten
- 30.2 g
- Vetten
- 25.5 g
- Verzadigd vet
- 5.8 g
- Vezels
- 9.3 g
- Natrium
- 1401 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Thai red chicken curry
30min
Thai green chicken curry
30min
Prawn and chicken laksa
40min
Harissa lamb with green couscous
40min
Thai red pork curry
35min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Thai red curry paste
15min
Thai green curry paste
10min
Balti coconut fish curry
50min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Beef madras
1h 30min
Lamb saag
1h 30min