Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Marinade
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground turmeric
- 40 g cornflour (see Tips)
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 2 eggs
- 2 limes, juice only (approx. 40 g)
- 700 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm) (see Tips)
Green chutney
- 20 g pistachios
- 20 g fresh mint leaves (approx. ½ bunch) (see Tips)
- 60 g fresh coriander, stalks and leaves only
- 4 fresh long green chillies, trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred
- 1 lemon, juice only (approx. 40 g)
- 1 tsp ginger paste (see Tips)
- 2 - 3 tsp water
- ½ tsp salt
Assembly
- 800 g vegetable oil, for frying
- 20 fresh curry leaves
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2298.5 kJ / 547.2 kcal
- Eiwitten
- 26 g
- Koolhydraten
- 9.5 g
- Vetten
- 44.9 g
- Verzadigd vet
- 6.2 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 730.2 mg
Alternatieve recepten
Chicken korma
45 Min
Sri Lankan red beef curry
1h 40 min
Achari paneer murgh
1 Std. 5 Min
Pork vindaloo
2h 20 min
Seekh kebabs
50 Min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15 min
Biryani
1h 25min
Madras curry powder
15 Min
Potato karakari
50 Min
Bhuna gosht
1h 20min
Beef madras
1h 30min