![Com ga rau thom (chicken with rice and mint) Com ga rau thom (chicken with rice and mint)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4BC4B67B-57FB-4FF2-872D-FF4CE1F6AF16/Derivates/881DF91A-AE10-4DF0-B031-2E8D0133ABE7.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 2 tbsp lime juice
- 120 g water
- 50 g fish sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 40 g palm sugar
Chicken and rice
- 250 g jasmine rice
- 1200 g water, plus extra as required
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 40 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 4 skinless chicken breast fillets (approx. 700 g), cut lengthways into quarters
- 3 spring onions/shallots, cut into thin slices, to serve
- 20 fresh mint leaves (approx. 2 sprigs), to serve
- 100 g cucumber, cut into thin slices, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2160.8 kJ / 514.5 kcal
- Eiwitten
- 46.1 g
- Koolhydraten
- 65.4 g
- Vetten
- 6.5 g
- Verzadigd vet
- 1.7 g
- Vezels
- 2.7 g
- Natrium
- 3303.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Korean barbecue chicken with rice
45 min
Asian chicken noodle salad
45 min
Malay-style coconut chicken
25u. 40min
Thai noodle and seafood salad
50 dk
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 min
Goi muc (squid salad)
45 min
Chicken in yoghurt
30 min
Asian dipping sauce
25 min
Teriyaki salmon bowl
1h 15min
San bei ji (three cup chicken)
35 min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40 min