Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 2 tbsp lime juice
- 120 g water
- 50 g fish sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 40 g palm sugar
Chicken and rice
- 250 g jasmine rice
- 1200 g water, plus extra as required
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 40 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 4 skinless chicken breast fillets (approx. 700 g), cut lengthways into quarters
- 3 spring onions/shallots, cut into thin slices, to serve
- 20 fresh mint leaves (approx. 2 sprigs), to serve
- 100 g cucumber, cut into thin slices, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2160.8 kJ / 514.5 kcal
- Eiwitten
- 46.1 g
- Koolhydraten
- 65.4 g
- Vetten
- 6.5 g
- Verzadigd vet
- 1.7 g
- Vezels
- 2.7 g
- Natrium
- 3303.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Curry laksa
45min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1 Std. 10 Min
Nasi goreng
40min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Gado gado
1h
San bei ji (three cup chicken)
35min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35min
Miso salmon broth
40min
Sambal oelek
20min
Fragrant whole barbecued fish
2 godz. 50 min