Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g vegetable oil
- 3 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 ½ tsp ginger paste (see Tips)
- 50 g eschalot, cut into halves
- 1 fresh tomato, cut into quarters
- ¼ tsp ground turmeric
- ¼ - ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp black mustard seeds
- 400 g coconut milk
- ½ tsp salt
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 450 g raw prawns, peeled and with tails intact (see Tips)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- lemons, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1747 kJ / 415.8 kcal
- Eiwitten
- 28.1 g
- Koolhydraten
- 8.2 g
- Vetten
- 31.8 g
- Verzadigd vet
- 14.1 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 805.2 mg
Alternatieve recepten
Thai green chicken curry
30 Min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Balti coconut fish curry
50 Min
Chicken tikka masala
1h 10 min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1 Std. 15 Min
Rogan josh
1h 35min
Madras curry powder
15min
Coconut lamb curry
2h
Bhuna gosht
1h 20min
Coconut fish curry
1h 10 min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Lamb saag
1 Std. 30 Min