Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g desiccated coconut
- 700 g cold water, plus extra for soaking rice
- 250 g basmati rice
- 600 - 800 g firm white fish fillets (such as rockling, trevally or cod) cut into pieces (3 cm)
- 1 lime, juice only (approx. 20 g)
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 70 g tamarind pulp
- 150 g hot water
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 2 garlic cloves
- 80 g brown onion
- 2 fresh long green chillies, cut into halves and deseeded, if desired
- 50 g fresh tomatoes
- 30 g coconut oil
- 1 tsp chilli powder, plus extra to taste (optional)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1672.8 kJ / 398.2 kcal
- Eiwitten
- 30.2 g
- Koolhydraten
- 24.6 g
- Vetten
- 18.9 g
- Verzadigd vet
- 15.4 g
- Vezels
- 6.2 g
- Natrium
- 541.7 mg
Alternatieve recepten
Gobi masala
30 Min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Bengali fish cakes
1 Std. 20 Min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Prawn and chicken laksa
40 min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 Min
Biryani
1 godz. 25 min
Goan prawn curry
25 min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Baked masala fish
1 Std. 15 Min
Balti coconut fish curry
50 min
Sabji (vegetable) curry
30 Min