Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 tsp ajwain seeds (see Tips)
- 1 ½ tsp cumin seeds
- 5 sprigs fresh coriander, leaves, stalks and roots (see Tips)
- 1 - 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves
- 160 g chickpea (besan) flour
- 1 garlic clove
- ¼ tsp ground turmeric
- ¾ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp baking powder (see Tips)
- 100 g water
- 3 brown onions (approx. 500 g), cut into quarters
- 1000 g oil, for frying
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 531.5 kJ / 126.5 kcal
- Eiwitten
- 2.1 g
- Koolhydraten
- 5.2 g
- Vetten
- 10.6 g
- Verzadigd vet
- 1.6 g
- Vezels
- 1.7 g
- Natrium
- 96.6 mg
Alternatieve recepten
Madras curry powder
15 Min
Parathas
1h 30min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Bombay aloo
40 min
Star anise and pistachio kulfi
24h 20min
Garlic and coriander naan
1h 30min
Tarka dal
30 Min
Rogani kumbh
45 Min
Chicken 65 and green chutney
1 Std. 5 Min
Cucumber and mint raita
30 Min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1 Std. 10 Min
Chhole (chickpea curry)
35 min