Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Quinoa and spelt crackers
- ½ tsp dried thyme
- 100 g white quinoa
- 100 g spelt flour
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g water
- 50 g macadamia oil
- 25 g linseeds (flaxseeds)
- 45 g sesame seeds
- ½ tsp salt
Hommus
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 60 g sun-dried tomatoes
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 20 g lemon juice, (approx. ½ lemon)
- 50 g tahini
- ½ tsp salt
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch paprika, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2187.3 kJ / 520.7 kcal
- Eiwitten
- 13.6 g
- Koolhydraten
- 50.9 g
- Vetten
- 27.5 g
- Verzadigd vet
- 3.6 g
- Vezels
- 9.5 g
- Natrium
- 762.1 mg
Alternatieve recepten
Za'atar seasoning
5 Min
Spiced roasted mixed nuts
25 Min
Chocolate and anise fruit bark
2 Std. 20 Min
Cranberry and rosemary chutney
40 dk
Smoky Mexican bean soup
35 dk
Seeded tahini crackers
1 Std. 10 Min
Spiced nut clusters
35 dk
Smashed pea and bean dip
30 Min
Falafel with beetroot hommus
20 Min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5 Min
Capsicum and sun-dried tomato dip
5 Min
Hommus
15 Min