Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Quinoa and spelt crackers
- ½ tsp dried thyme
- 100 g white quinoa
- 100 g spelt flour
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g water
- 50 g macadamia oil
- 25 g linseeds (flaxseeds)
- 45 g sesame seeds
- ½ tsp salt
Hommus
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 60 g sun-dried tomatoes
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 20 g lemon juice, (approx. ½ lemon)
- 50 g tahini
- ½ tsp salt
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch paprika, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2187.3 kJ / 520.7 kcal
- Eiwitten
- 13.6 g
- Koolhydraten
- 50.9 g
- Vetten
- 27.5 g
- Verzadigd vet
- 3.6 g
- Vezels
- 9.5 g
- Natrium
- 762.1 mg
Alternatieve recepten
Capsicum and sun-dried tomato dip
5min
Chunky basil pesto dip
10min
Rosemary salt
24 Std. 5 Min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5min
Cranberry and rosemary chutney
40 Min
Falafel with beetroot hommus
20 Min
Coconut and beetroot balls
40 Min
Hazelnut dukkah with fennel
50 Min
Rosemary and sea salt crackers
35 Min
Oatcakes with Moroccan hommus
50 Min
Hommus
15min
Chocolate and anise fruit bark
2h 20min