Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 candlenuts (see Tips)
- boiling water, for soaking
- 40 g shredded coconut, toasted to a deep golden brown
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp cardamom seeds
- 1 star anise
- 4 whole cloves
- 1 - 2 fresh red bird's eye chillies, to taste (optional)
- 70 g fresh long red chillies (approx. 4 chillies), deseeded if preferred, to taste
- 100 g eschalots, peeled
- 5 garlic cloves
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh galangal, peeled
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 1 tbsp peanut oil
- 1000 g gravy beef, cut into pieces (5-6 cm)
- 270 g coconut milk
- 1 pinch salt, to taste
- 20 - 30 g palm sugar, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2839.6 kJ / 676.1 kcal
- Eiwitten
- 55.7 g
- Koolhydraten
- 11 g
- Vetten
- 44.7 g
- Verzadigd vet
- 24.2 g
- Vezels
- 7.7 g
- Natrium
- 277.1 mg
Alternatieve recepten
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Coconut lamb curry
2h
Butter chicken
55min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Curried chicken rasam
50 Min
Thai-style fish cakes
30 Min
Baked masala fish
1h 15min
Curry laksa
45 Min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Thai green chicken curry
30 Min
Thai red chicken curry
30 Min
Thai chilli chicken and basil
30 Min