Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g fresh coriander leaves
- 3 fresh basil leaves
- 200 g brown onion, cut into quarters
- 25 g apple cider vinegar
- 1 fresh long red chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 4 garlic cloves
- 20 g fresh ginger, peeled
- 2 tsp salt
- 10 g shrimp paste
- 100 g water
- 60 g olive oil
- ½ tsp chilli powder
- 10 g coconut sugar (see Tips)
- 400 g canned tomatoes
- 20 g tomato paste
- 300 g large raw prawns, peeled and deveined
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 4 portions
- Calorieën
- 4366 kJ / 1039.5 kcal
- Eiwitten
- 72.4 g
- Koolhydraten
- 39.1 g
- Vetten
- 62.7 g
- Verzadigd vet
- 9.9 g
- Vezels
- 15.5 g
- Natrium
- 6494.9 mg
Alternatieve recepten
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1ωρ. 20 λεπτ.
Chicken Rendang
45min
Nasi tomato (tomato rice)
40 Min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1ωρ.
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Curry Fish
35min
Sambal Belacan
10 λεπτ.
Nasi Lemak
45min