Compatibele versies
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 pieces dried soy bean curd, cut into pieces (3 cm - see Tip)
- warm water, for soaking
- 50 g vermicelli noodles, cut into lengths (approx.10 cm)
- 150 - 200 g firm tofu, cut into slices (1 cm)
- 150 - 200 g tempeh, cut into slices (1 cm)
- 30 g vegetable oil, plus extra for shallow frying
- 4 garlic cloves
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 20 g small dried anchovies, rinsed (see Tip)
- 100 g coconut milk
- 100 g water
- 20 g tamarind paste
- 2 - 4 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices
- 2 - 4 fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices
- 50 g carrot, cut into julienne
- 50 g potato, cut into julienne
- 200 g green beans, sliced diagonally
- 150 g medium raw prawns, peeled
- ½ tsp salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2312.9 kJ / 550.7 kcal
- Eiwitten
- 31.2 g
- Koolhydraten
- 24.3 g
- Vetten
- 34.7 g
- Verzadigd vet
- 7.6 g
- Vezels
- 10.9 g
- Natrium
- 1208.4 mg
Alternatieve recepten
Sambal Belacan
10min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Tom Yum Goong
30min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Char Kway Teow
15min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Nasi Lemak
45min